[]Sivusto  

Tässä ohjeessa selvitettään mistä mitäkin tietoa löytyy ja miten sivustoa pystyt parhaiten käyttämään. Tietojen lisäämiseen järjestelmään on oma ohjeensa.

Sivusto

Tiedonkeruu

Tilastointijärjestelmä hakee automaattisesti seurattavien läntisen alueen sarjojen tulokset koripalloliiton virallisesta tulospalvelusta. Ottelutulosten lisäksi järjestelmään syötetään pelattujen otteluiden pöytäkirjoja. Jos pöytäkirjoja ei ole saativalla järjestelmään voi myöskin syöttää hajatietoa seurojen www-sivuilta otteluraporteista ja mm. Aamulehden Moro-liitteestä otteluiden pisteiden tekijöiden muodossa. Jos huomaat tiedoissa virheitä, ota yhteyttä bbstat.tilastot(a)gmail.com

Tarjoamme tilastointipalvelua myös muiden seurojen ja joukkueiden käyttöön. Jos haluat itsellesi pelaajakortin järjestelmään, rekisteröidy rohkeasti sivustolle. Rekisteröitymisen myötä pääset myös syöttämään seurasi/joukkueesi otteluiden pöytäkirjoja tilastointijärjestelmään. Otteluidensa pöytäkirjoja järjestelmään tällä hetkellä keskitetysti lahjoittavat seuraavat seurat:

 • Morbid Basket
 • Vehmaisten Urheilijat

Monikielinen käyttöliittymä

Suurin osa sivustosta toimii tällä hetkellä kaksikielisesti, suomeksi ja englanniksi. Käytettävän kielen voit valita vasemmalta valikosta "FIN" ja "ENG" linkeistä.

Lyhenteet

Sivustolla käytetään pääosin kansanvälisesti tunnettuja lyhenteintä. Käytetyt lyhenteet sekä niiden selitykset löytyvät vasemmalta "Sivusto"-valikosta "Lyhenteet"-linkin alta.

Muut merkinnät

Ottelusta saatavilla oleva tiedon määrä ilmoitetaan esimerkiksi etusivulla ottelurivin lopussa olevilla ikoneilla seuraavasti:

 • Ottelusta on syötetty poytäkirja
 • Ottelusta on syötetty pisteidentekijät
 • Ottelun lopputulos on virallistettu liiton sivuilla (myös puoliaikatulos on ilmoitettu)
 • Ainoastaan ottelun lopputulos on ilmoitettu liiton sivulla

Uutiset

Etusivu

Etusivulla näytetään yhteenvetona järjestelmän seuraaminen sarjojen tilanteet sekä hiljattain pelatut ottelut. Käyttäjä pystyy muokkaamaan etusivun näkymää myös mieleisekseen.

Näkymän muokkaus

Etusivun/Uutiset näkymä voidaan mukauttaa seuraavasti:

 • Valitse etusivulla vasemmalta "Sivusto"-valikosta "Mukauta uutiset"
 • Aukeavasta ikkunasta valitse sarja ja/tai joukkue mistä haluat tarkemmat tiedot etusivulle.
 • Voit myös piilottaa muut sarjat etusivulta.
 • Lopuksi tallenna tiedot "Tallenna"-painikkeella.

Jotta palvelu toimisi selaimen pitää tukea evästeitä.

RSS

RSS (Really Simple Syndication) on verkkosyötemuoto, jolla usein päivittyvää sisältöä voidaan julkaista kätevästi syötteen lukuun tehdyille lukijaohjelmille. Sivusto tarjoaa RSS-syöteitä sarjojen seuraamisen helpottamiseksi. Syötteen saat helposti tilattua klikkaamalla esimerkiksi etusivulla RSS-linkkejä. Sarja kohtaisesten uutisvirtojen lisäksi tarjolla on myös yksi koottu syöte joka sisältää kaikki järjestelmän seuraamat sarjat.

Uutisvirta julkaisee tiedon:

 • Kun ottelun tulos ilmestyy koripalloliiton sivulle
 • Kun koripalloliitto vahvistaa ottelutuloksen viralliseksi (ottelupöytäkirja on saapunut liiton toimistoon)
 • Ottelun pöytäkirja on syötetty järjestelmään
 • Ottelulle on syötetty pisteiden tekijöitä

Tilastot

Ottelutilastot

Tällä hetkellä suurimmasta osasta otteluista on tarjolla vain pöytäkirja, joten ottelutilastointikin perustuun pääasiassa vain syötettyihin pöytäkirjoihin. Järjestelmä mahdollistaa myös pöytäkirjan ulkopuolisten tilastojen syöttämisen. Tällä hetkellä tämä on mahdollista vain otteluille joista on syötetty myös pöytäkirja.


Pelaajatilastot

Tarjoamme tilastoja vain niille pelaajille jotka ovat antaneet luvan heidän pelaajakorttinsa julkaisemiseen.