Tilastojärjestelmä koripallon alasarjoihin

Tämä sivuston tavoitteena on otteluhistorian tallennus alasarjoissa. Tallentamalla ottelut ja pelitapahtumat tarkoitus on luoda hieman lisäarvoa pelaajille harrastukseen. Sivusto mahdollistaa pelaajien omien suoritusten dokumentoinnin ja seurannan, oman joukkueen ottelutilastojen sekä muiden joukkueiden ottelutilastojen seuraamisen.

Tilastointijärjestelmä syntyi vuonna 2006 yhden seuran (Morbid Basket, Tampere), tarpeesta tarjota nykyaikainen tilastointipalvelu alasarjoissa pelaaville pelaajilleen. Pian järjestelmä kuitenkin laajennettiin muiden seurojen käyttöön koska sille selvästi oli kysyntää myös muissa seuroissa. Nykyään järjestelmä kattaa tilastoinnin laajasti usealta eri sarjatasolta. Suunnittelun peruslähtökohtana oli luoda järjestelmä johon kaikenlaista tietoa pisteiden tekijöistä tarkempiin tilastoihin voitaisiin kerätä. Alasarjojen peleistä ei yleensä ole saatavilla kuin pöytäkirjat joten järjestelmän tilastointi perustuu pääasiassa siitä saatavaan dataan. Tämä mahdollistaa kattavasti jo kuitenkin mm. pistekeskiarvojen laskemisen.

Komentteja sekä parannusehdotuksia sivustoon liittyen otetaan mieluusti vastaan!

Rekisteröitymällä näet enemmän tilastoja

Rekisteröitymällä järjestelmään voit julkaista oman pelaajakorttisi jossa on monenlaisia tilastoja laskettuna järjestelmään jo tallennettujen otteluiden pohjalta. Rekisteröityisen  myötä pääset myös syöttämään itse järjestelmään seurasi tai joukkueesi otteluista pöytäkirjoja tai pelkkiä pisteiden tekijöitä ja näin pystyt kartuttamaan omaa pelihistoriaasi.

Ottelutiedot

Sivusto seuraa muutamien koripallosarjojen ottelutuloksia, jonka lisäksi sivuston käyttäjät syötävät pelattujen otteluiden pöytäkirjoja usein parin päivän sisällä ottelun pelaamisesta. Jos pöytäkirjoja ei ole saatavilla, järjestelmään voi syöttää myös pelkiä pisteiden tekijöitä otteluraporteista. Sivusto tekee tiivistä yhteystyötä mm. Tampereen Koripallon Kortteliliigan kanssa tilastoiden kaikki sarjan ottelut.

Jos haluat että sivustoon seuraamaan uutta sarjaa, ota yhteyttä ylläpitoon. Jos huomaat järjestelmään jo syötetyissä tiedoissa virheitä voit ottaa yhteyttä myös tästä ylläpitoon, pyrimme pitämään tiedon oikeana.

Tallennettu tieto

Sivuston tilastojärjestelmä tallentaa otteluiden pelaajat kun ottelun pöytäkirja tai ottelun pisteiden tekijät syötettään. Jokaisesta pelaajasta tallennetaan seuraavat tiedot: sukunimi, etunimi, pelinumero, joukkue. Lisäksi järjestelmään rekisteröityneet pelaajat voivat lisätä tarkempia tietoja profiiliinsa (syntymävuosi, profiilikuva, pituus, ja kasvattajaseura, ja pelipaikka). Ottelutiedoissa näkyy pelaajista vain sukunimi ja etunimen ensimmäinen kirjain sivuston rekisteröitymättömille käyttäjille. Jos haluat että tietosi ei näy järjestelmässä, ota yhteyttä ylläpitoon ja anonymisoimme sinun aineiston.

Sivuston ylläpito

Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

T. Heittola
Sivustovastaava ja tilastojärjestelmän kehitys


Sivusto numeroina

Kausia 30
Sarjaorganisaatioita 3
Sarjoja 137
Sarjavaiheita 173
Sarjajoukkueita 1636
Otteluita 11767
Seuroja 285
Joukkuetta 235
Salit 200